Skillnader

Här visas skillnader mellan den valda versionen och den nuvarande versionen av sidan.

Länk till den här jämförelsesidan

soekandeinfo [2018-09-24 23:25]
Magnus Arvidsson
soekandeinfo [2019-05-10 17:03] (aktuell)
Magnus Arvidsson
Rad 1: Rad 1:
 ====== Är kollektivhus något för dig? ====== ====== Är kollektivhus något för dig? ======
 +
 +__Information in English: [[applicants|click here]]__ .
  
 Det är väldigt speciellt att bo i kollektivhus, passar några av oss utmärkt, men andra skulle inte trivas där. Det är väldigt speciellt att bo i kollektivhus, passar några av oss utmärkt, men andra skulle inte trivas där.
Rad 5: Rad 7:
 Lunds Kommunala Fastighetsbolag äger huset, men där upphör många av likheterna med hyresrätt. Följande måste kännas bra annars är troligen inte kollektivhus rätt boendeform:  Lunds Kommunala Fastighetsbolag äger huset, men där upphör många av likheterna med hyresrätt. Följande måste kännas bra annars är troligen inte kollektivhus rätt boendeform: 
    
-//De som antas till lägenhet i Kollektivhuset Regnbågen skriver under särskilda bestämmelser och blir medlemmar i Lunds Kollektivhus nr 2 Ekonomisk förening. Det innebär bland annat att hyresgästen åtar sig att utföra de uppgifter föreningens medlemmar har för husets skötsel, delta i husets matlagning, samt följa de särskilda ordningsregler, som gäller i kollektivhuset. +De som antas till lägenhet i Kollektivhuset Regnbågen skriver under särskilda bestämmelser och blir medlemmar i Lunds Kollektivhus nr 2 Ekonomisk förening. 
-  + 
-Vi lagar mat i huset och diskar minst 3 gånger per termin. Alla som bor här måste även regelbundet städa trappor, korridorer, tvättstuga etc. +Det innebär bland annat att hyresgästen åtar sig att utföra de uppgifter föreningens medlemmar har för husets skötsel, delta i husets matlagning, samt följa de särskilda ordningsregler, som gäller i kollektivhuset. 
-Vi deltar i röjardagar och husmöten ungefär en gång per månad. + 
-Vi deltar i olika intressegrupper. +   * Vi lagar mat i huset och diskar minst 3 gånger per termin.  
-Det är också viktigt att vilja ta egna initiativ, känna ansvar och se när saker behöver göras i huset och i trädgården. +   * Alla som bor här måste även regelbundet städa trappor, korridorer, tvättstuga etc. 
 +   * Vi deltar i röjardagar och husmöten ungefär en gång per månad. 
 +   * Vi deltar i olika intressegrupper. 
 +   * Det är också viktigt att vilja ta egna initiativ, känna ansvar och se när saker behöver göras i huset och i trädgården. 
    
-I gengäld lär vi känna varandra och delar ansvar för både egendom och människor. Att bo i Kollektivhuset Regnbågen är tryggt och roligt när alla bidrar.//+I gengäld lär vi känna varandra och delar ansvar för både egendom och människor. Att bo i Kollektivhuset Regnbågen är tryggt och roligt när alla bidrar.
  
 **Obs! De särskilda reglerna innebär att det inte går att göra lägenhetsbyten på samma sätt som i vanliga bostäder. Nya hyresgäster ska alltid godkännas av föreningen, även vid byten.** **Obs! De särskilda reglerna innebär att det inte går att göra lägenhetsbyten på samma sätt som i vanliga bostäder. Nya hyresgäster ska alltid godkännas av föreningen, även vid byten.**
 -------------------------------------------------------------------------- --------------------------------------------------------------------------
 ===== Test: Passar du att bo i kollektivhus? ===== ===== Test: Passar du att bo i kollektivhus? =====
-En kort självutvärdering!+**En kort självutvärdering!**
  
 1. Uppskattar du en nära och personlig kontakt med dina grannar? 1. Uppskattar du en nära och personlig kontakt med dina grannar?
Rad 49: Rad 54:
 Ja/Nej Ja/Nej
  
-Svarar du 1 gång per månad eller mer på fråga 3 och 4, JA på de övriga, så kan du passa att bo i kollektivhus!+Svarar du '1 gång per månad eller merpå fråga 3 och 4, JA på de övriga, så kan du passa att bo i kollektivhus!
 ----------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------------------------------
  
-**Vill man bo i huset** ska man anmäla sig till [[http://www.lkf.se|LKF:s]] vanliga bostadskö och ange "Regnbågen kollektivhus" som område.+**Till dig som letar lägenhet hos hos:** 
 +Alla som flyttar in hos oss måste vara registrerade i [[http://www.lkf.se/Att-hyra-hos-oss|LKF:s]] bostadskö. Ange därefter "Regnbågen kollektivhus" som område så får du meddelande när vi har något ledigt.  
 +Lediga lägenheter läggs också ut på [[https://www.lkf.se/Att-hyra-hos-oss|LKF:s hemsida]].
  
-Dessutom bör du meddela ditt intresse direkt till oss, så vi lätt får kontakt med dig +Meddela också gärna ditt intresse för huset direkt till oss. Skicka ditt (och eventuell sammanboendes) namn, önskad storlek på lägenhet och din mailadress/ditt telefonnummer till [[ko@kollektivhusetregnbagen.se]]. Då får du även ett mejl från oss om något blir ledigt, och vi kan få snabb kontakt. 
-Skicka ditt (och eventuell sammanboendes) namn, önskad storlek på lägenhet och din mailadress/ditt telefonnummer till [[ko@kollektivhusetregnbagen.se]] så hör vi av oss när en ledig lägenhet dyker upp+ 
 +**När vi har något ledigt** kan du anmäla intresse antingen genom att svara på annons på LKF:s hemsida, eller genom att mejla till [[ko@kollektivhusetregnbagen.se]].
  
 Ett urval av de som anmält sitt intresse går vidare till intervju. Ett urval av de som anmält sitt intresse går vidare till intervju.
 Bland dessa avgör föreningen vem som får flytta in i den lediga lägenheten. Bland dessa avgör föreningen vem som får flytta in i den lediga lägenheten.
 +
 +[[start|Läs mer här]] om vårt hus.
  
Till början av sidan
soekandeinfo.1537824335.txt.gz · Senast uppdaterad: 2018-09-24 23:25 av Magnus Arvidsson